Κρέπες με γαρίδες και ντομάτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα

για τη γέμιση

  • 500γρ. γαρίδες
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι
  • ⅓ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο ή φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 5 φύλλα βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. ή δυόσμος ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες

Διαδικασία συνταγής

για τη ζύμη

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. Πλένουμε τις γαρίδες και βγάζουμε το εντεράκι τους (αν είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε και τις ξεπλένουμε με νερό και ξύδι πριν τις βράσουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.).
  2. Σε κοχλάζον νερό με ξύδι και αλάτι τις βάζουμε να βράζουν για 10 λεπτά. Βγάζουμε το κέλυφος τους μετά το βράσιμο.
  3. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το καρότο, τις πιπεριές και τις καθαρισμένες γαρίδες και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για άλλα 10 λεπτά. Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε και λίγο από το ζουμί που βράσαμε τις γαρίδες (2-3 κ.σ.).
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Γεμίζουμε τις κρέπες, τις τυλίγουμε σε πούρο κλείνοντας τις άκρες τους για να μην χυθεί η φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση..
  7. Περιχύνουμε με τις ντομάτες, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τυρί τριμμένο και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Ψήνουμε στους 180–200οC για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αυτό το ήξερες

Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5092 Εμφανίσεις σήμερα: 6