Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Μελιτζανάκι τουρσί
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μελιτζανάκια για τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 κ.σ. πιπέρι μαύρο κόκκοι
- 1 κ.σ. σιναπόσπορος
- 6 κλαδάκια άνηθο
- 1 λίτρο ξύδι λευκό
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 βάζα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χαράζουμε σε δύο πλευρές κατά μήκος τα μελιτζανάκια. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό με αρκετό αλάτι (½ φλιτζάνι) να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Προσθέτουμε τα μελιτζανάκια, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά.
- Βγάζουμε τα μελιτζανάκια από την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Μαζί βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτουμε με το ξύδι.
- Σφραγίζουμε τα βάζα.
Αυτό το ήξερες
Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4028
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο