Μελιτζανάκι τουρσί

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζανάκια για τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 κ.σ. πιπέρι μαύρο κόκκοι
  • 1 κ.σ. σιναπόσπορος
  • 6 κλαδάκια άνηθο
  • 1 λίτρο ξύδι λευκό
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 βάζα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χαράζουμε σε δύο πλευρές κατά μήκος τα μελιτζανάκια. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό με αρκετό αλάτι (½ φλιτζάνι) να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Προσθέτουμε τα μελιτζανάκια, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά.
  2. Βγάζουμε τα μελιτζανάκια από την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Μαζί βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτουμε με το ξύδι.
  3. Σφραγίζουμε τα βάζα.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3687 Εμφανίσεις σήμερα: 0