Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
Σούπα με χταπόδι και μυρωδικά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 4 κ.σ. ρύζι γλασσέ
- 1 κ.σ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε το χταπόδι. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, τους κόκκους πιπέρι, τα κλωνάρια από τον άνηθο και το χταπόδι. Προσέχουμε το νερό να καλύπτει ίσα-ίσα το χταπόδι. Βράζουμε για περίπου 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Κρατάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από το χταπόδι και τον σουρώνουμε. Κόβουμε το χταπόδι σε λεπτές φέτες. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό, το ξύδι, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τον άνηθο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 10 λεπτά κι έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι το ρύζι και ζωμό τόσο όσο να σκεπάζει το χταπόδι. Βράσουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6608
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο