Οι σουπιές είναι εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου και αμινοξέων, τα οποία συνδέονται με το αναπαραγωγικό σύστημα.
Επίσης, οι σουπιές είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α, βιταμίνης C και...
Σπαγγέτι με σουπιές και μυρωδικά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σουπιές
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 σφηνοπότηρο ξύδι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε ½ φλιτζάνι νερό στο στράγγισμα.
- Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες (κρατάμε το μελάνι τους και το προσθέτουμε στο τέλος ή το κρατάμε για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά με αυτό).
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρασί, τη δάφνη, ½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, περίπου 20-30 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Προς το τέλος, προσθέτουμε και το ξύδι.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σπαγγέτι και το νερό που έχουμε κρατήσει. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3886
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο