Μαρμελάδα βερίκοκο εύκολη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό βερίκοκα (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
  • 800γρ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα. Τα περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
  2. Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τον πολτό τους (φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού η ποσότητα μας).
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο σους 160οC και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Ελέγχουμε αν έδεσεΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η μαρμελάδα.
  5. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και κλείνουμε τα βάζα όταν κρυώσει.

Αυτό το ήξερες

Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το βερίκοκο είναι ο καρπός της ασιατικής προέλευσης βερικοκιάς. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και στις βιταμίνες A, B1, B2 και C. Καταναλώνεται ολόκληρο ως φρούτο ή ο χυμός του, αλλά και...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι σπιτικές μαρμελάδες διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος και όταν ανοιχτούν, στο ψυγείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 33111 Εμφανίσεις σήμερα: 3