Μαρμελάδα πορτοκάλι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 5 πορτοκάλια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1-2 βανίλιες
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 μικρά βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια κόβουμε και αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος.
  2. Βράζουμε νερό και βάζουμε τα πορτοκάλια μέσα για λίγα λεπτά. Χύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια.
  3. Τέλος, τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. ολόκληρα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 3/4 της ώρας). Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Μετά τεμαχίζουμε όλο το πορτοκάλι (φλούδα και ρώγες) σε ψιλά κομμάτια ή το βάζουμε στο multi.
  5. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  6. Τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε το καπάκι και αναποδογυρίζουμε το βάζο. Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. 

Αυτό το ήξερες

Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά στην αρχαία Ελλάδα. Οι πρόγονοί μας έφτιαχναν το μελίμηλον, έβραζαν δηλαδή σε σιγανή φωτιά κυδώνια με μέλι και έτσι τα διατηρούσαν. Η συνταγή αυτή υιοθετήθηκε από τους...
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9158 Εμφανίσεις σήμερα: 2