Μαρμελάδα κουμ κουάτ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (18 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κουμ κουάτ
  • 1250ml νερό
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1250γρ. ζάχαρη
cooklila
Ποσότητα: 1½ κιλό μαρμελάδα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα μαυράκια και βάζουμε σε τούλι τα κουκούτσια (δένουμε το τούλι).
  2. Κόβουμε τα κουμ κουάτ πολύ λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη μαζί με το τούλι που έχει μέσα τα κουκούτσια και προσθέτουμε το νερό.
  3. Τα αφήνουμε έτσι για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. σκεπασμένα περίπου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους.
  4. Αφαιρούμε το τούλι με τα κουκούτσια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη. Σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να βράζειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. η μαρμελάδα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  5. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο δυνατό και βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε για 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έδεσε και αποσύρουμε από την φωτιά.
  6. Βάζουμε σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα και μόλις κρυώσει η μαρμελάδα τα σφραγίζουμε.

Αυτό το ήξερες

Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το κουμ κουάτ είναι φρούτο της κατηγορίας των εσπεριδοειδών. Κατάγεται από την Κίνα και η ονομασία του σημαίνει χρυσό πορτοκάλι. Η γεύση του είναι όξινη και γλυκιά και τρώγεται ωμό, αλλά γίνεται...

Σχόλια

Από τον maria pappa την ημ/νία 03/19/2018 - 11:50
δεν τα ξεπικριζετε καθολου?
Από τον cooklila την ημ/νία 03/19/2018 - 19:09
Σε αυτή τη συνταγή, όχι. Γενικά, η φλούδα του κουμ κουάτ έχει γλυκιά γεύση και το εσωτερικό του είναι όξινο. Αν θέλεις πιο ήπια γεύση, μπορείς να τα βράσεις για 10 λεπτά, αφού πρώτα αφαιρέσεις τα κουκούτσια.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 41363 Εμφανίσεις σήμερα: 0