Δάχτυλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 1 ½ ποτήρι αλεύρι μαλακό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ⅓ ποτήρι νερό χλιαρό

για τη γέμιση

  • ⅔ ποτήρι αμύγδαλα φιλέΑμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα πολύ λεπτά. Κυκλοφορούν και στο εμπόριο κομμένα. αλεσμένα
  • 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ κανέλα
  • 2 κ.σ. ροδόνερο

για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ροδόνερο
  • λάδι για το τηγάνισμα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

για το σιρόπι

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. το σιρόπι.
  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά , προσθέτουμε το ροδόνερο, αφαιρούμε την κανέλα και το αφήνετε να κρυώσει.

για τη ζύμη και τη γέμιση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε νερό σιγά σιγά τόσο όσο να γίνει η ζύμη σφιχτή. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για μισή ώρα.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ. Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα τη ζάχαρη και την κανέλα και τόσο ροδόνερο όσο να γίνει το μείγμα σφικτό.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια 10 x 8 εκατοστά περίπου. Βάζουμε αρκετή γέμιση κατά πλάτος και τυλίγουμε σε ρολό. Με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τις άκρες.
  4. Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει καλά και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τα δάχτυλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  5. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στο σιρόπι για 10–15 δευτερόλεπτα περίπου. Τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν για λίγο κι έπειτα τα σερβίρουμε.
Γενικά
Κυπριακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

  Τα δάχτυλα ή δάχτυλα κυριών είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Κύπρου. Η ονομασία τους οφείλεται στο γεγονός ότι σερβιριζόταν στα σπίτια μεταξύ των κυριών. Ωστόσο και το σχήμα τους θα μπορούσε...
  Τα δάχτυλα είναι ένα παραδοσιακό κυπριακό γλυκό που καταναλώνεται κυρίως κατά τη διάρκεια της νηστείας. Για να θεωρηθεί το γλυκό πετυχημένο, θα πρέπει τα δάχτυλα να τηγανιστούν καλά, ώστε να...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8049 Εμφανίσεις σήμερα: 4