Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές.
Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Μαρμελάδα φράουλα για αρχάριους
Υλικά συνταγής
- 1¼ κιλό φράουλες καθαρισμένες
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Μας δίνει περίπου 4 βαζάκια (200 – 250 γρ. το καθένα)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αυτή η μαρμελάδα φράουλα είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται να καθόμαστε πάνω από την κατσαρόλα μια και την φτιάχνουμε σε ταψί.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
- Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τον πολτό τους (φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού η ποσότητα μας).
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Εξαρτάται φυσικά και από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
- Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και κλείνουμε τα βάζα όταν κρυώσει.
Αυτό το ήξερες
Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά στην αρχαία Ελλάδα. Οι πρόγονοί μας έφτιαχναν το μελίμηλον, έβραζαν δηλαδή σε σιγανή φωτιά κυδώνια με μέλι και έτσι τα διατηρούσαν. Η συνταγή αυτή υιοθετήθηκε από τους...
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Η μαρμελάδα φράουλα είναι πλούσια πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 18184
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο