Μαρμελάδα φράουλα για αρχάριους

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1¼ κιλό φράουλες καθαρισμένες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Μας δίνει περίπου 4 βαζάκια (200 – 250 γρ. το καθένα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Αυτή η μαρμελάδα φράουλα είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται να καθόμαστε πάνω από την κατσαρόλα μια και την φτιάχνουμε σε ταψί.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
  3. Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τον πολτό τους (φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού η ποσότητα μας).
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Εξαρτάται φυσικά και από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
  6. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και κλείνουμε τα βάζα όταν κρυώσει.

Αυτό το ήξερες

  Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές. Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά στην αρχαία Ελλάδα. Οι πρόγονοί μας έφτιαχναν το μελίμηλον, έβραζαν δηλαδή σε σιγανή φωτιά κυδώνια με μέλι και έτσι τα διατηρούσαν. Η συνταγή αυτή υιοθετήθηκε από τους...
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Η μαρμελάδα φράουλα είναι πλούσια πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7363 Εμφανίσεις σήμερα: 11