Μαρμελάδα φράουλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1¼ κιλό φράουλες καθαρισμένες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Μας δίνει περίπου 4 βαζάκια (200 – 250 γρ. το καθένα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες.
  2. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
  3. Βάζουμε τον πολτό τους, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για περίπου 20 λεπτά.
  6. Δοκιμάζουμε αν έπηξε και βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βαζάκια.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας. Αν θέλετε να ετοιμάσετε πιο εύκολα μαρμελάδα διαβάστε και την συνταγή για μαρμελάδα φράουλα για αρχάριους.

Αυτό το ήξερες

  Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές. Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2649 Εμφανίσεις σήμερα: 0