Κρέμα γιαουρτιού με φρούτα του δάσους

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για την κρέμα γιαουρτιού

  • 40γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
  • 30γρ. μέλι
  • 275γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 αυγό μεγάλο (μόνο το ασπράδι) βιολογικό
  • 50γρ. άχνη ζάχαρη

για τη σως και το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ.αμύγδαλα ωμά σπασμένα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε τα φρούτα του δάσους να ξεπαγώσουν. Ετοιμάζουμε την κρέμα, χτυπάμε σε μπλέντερ τα φρούτα του δάσους μαζί με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.
  2. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού δυνατά με αυγοδάρτη και προσθέτουμε σιγά-σιγά την άχνη.
  3. Σε άλλο μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Ενσωματώνουμε το χτυπημένο αυγό μέσα στο μείγμα γιαουρτιού ανακατεύοντας με κυκλικές απαλές κινήσεις. Μοιράζουμε τη κρέμα γιαουρτιού σε ποτήρια (4-5) και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  4. Σε μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι βάζουμε τα μισά φρούτα του δάσους μαζί με τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά προσπαθώντας να λιώσουμε τα φρούτα και να φτιάξουμε μια ρευστή σος.
  5. Βγάζουμε την κρέμα γιαουρτιού από το ψυγείο και περιχύνουμε με τη σως. Από πάνω μοιράζουμε τα υπόλοιπα φρούτα και τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Την κρέμα γιαουρτιού μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ημέρες. Το καλύτερο όμως είναι τα φρούτα να τα ξεπαγώνουμε την ίδια μέρα που είναι να τα σερβίρουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3701 Εμφανίσεις σήμερα: 1