Μανιτάρια φουρνιστά με θυμάρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μανιτάρια brown
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 κλαδάκια θυμάρι
  • 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ταψί και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά.
  3. Βάζουμε σε πιάτο τα μανιτάρια και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...
Το θυμάρι είναι αρωματικό ετήσιο ποώδες φυτό. Από το θυμάρι χρησιμοποιούμε για θεραπευτικούς σκοπούς τα φύλλα και τις ανθοφόρες κορφές, τις οποίες και συλλέγουμε από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σε...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 40343 Εμφανίσεις σήμερα: 15