Μελιτζάνες στο ταψί

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 2½ κιλά μελιτζάνες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 150ml ξύδι
  • 350ml νερό
  • λίγο αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 2 κ.σ. κοφτές ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζ. καρύδια (προαιρετικά)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Μακεδονία (Νιγρίτα Σερρών)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε στον ήλιο για 2 ώρες. Έπειτα τις πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τις ξεπλένουμε.
  2. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί. Αλευρώνουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε «σκάρπα» (να καλύπτει η μια μελιτζάνα την άλλη μισή). Από πάνω ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πιπέρι κόκκινο και ρίγανη.
  3. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
  4. Ετοιμάζουμε την σάλτσα που θα περιχύσουμε τις μελιτζάνες: σε μούλτι χτυπάμε το σκόρδο με αλάτι και με το ξύδι. Έπειτα αραιώνουμε με νερό.
  5. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα 10 με 15 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο. Αν χρησιμοποιούμε καρύδια τα προσθέτουμε μαζί με την σάλτσα.
  6. Είναι ο πιο νόστιμος μεζές για ούζο και τσίπουρο.
Νιγρίτα Σερρών
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Όταν η μελιτζάνα μένει στον ήλιο δεν τραβάει πολύ λαδί στο μαγείρεμα.
Αν δεν θέλετε να αφήσετε τις μελιτζάνες στον ήλιο, μπορείτε να τις ζεματίσετε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6828 Εμφανίσεις σήμερα: 0