Μακαρονοσαλάτα με πέστο βασιλικού και κάσιους

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. βίδες
  • 1 μπολ πέστο βασιλικού
  • 6 κ.σ. κάσιους
  • 20 τοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
  2. Παράλληλα ετοιμάζουμε το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί. βασιλικού. Μόλις κρυώσουν τα ζυμαρικά τα ανακατεύουμε μαζί με το πέστο, τα κάσιους και τα ντοματίνια.
  3. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο απο πάνω.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Από τον Μάγδα την ημ/νία 10/29/2016 - 17:12
αγαπώ πέστο! τι άλλος ξηρός καρπός θα ταίριαζε;; δεν έχω κάσιους!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9989 Εμφανίσεις σήμερα: 0