Ριγκατόνι χωριάτικα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. ριγκατόνι ή πένες ριγέ
  • 2 ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 4 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 20 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1-2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
  • 6 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλ/να φύλλα
  • 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  2. Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να "κρατάει" λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
  3. Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα μακαρόνια. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά.
  4. Σερβίρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλετε να περιλάβετε μια σαλάτα ζυμαρικών σε μπουφέ μπορείτε να την σερβίρετε σε χαμηλά ποτήρια με μικρό πηρουνάκι ώστε κάθε καλεσμένος να έχει την ατομική του σαλάτα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9522 Εμφανίσεις σήμερα: 4