Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι και πιπεριές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (33 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. κοντά ζυμαρικά (φαρφάλες, πένες, κοφτά κ.α.)
  • 170-200γρ. καλαμπόκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • ⅓ κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά μαζί.
  2. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το καλαμπόκι είναι από τα δημοφιλέστερα σιτηρά στον κόσμο. Όχι άδικα, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, πλήθος βιταμινών (A,C,Β), φολλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία. Το καλαμπόκι βοηθά...
Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Τα φρέσκα ζυμαρικά διατηρούνται μια μέρα μόνο στο ψυγείο ξεσκέπαστα και 3 μήνες στην κατάψυξη. Αν τα διατηρήσετε στην κατάψυξη, να ξέρετε πως ο χρόνος βρασμού διπλασιάζεται.

Σχόλια

Από τον Κατερίνα την ημ/νία 04/04/2018 - 15:55
Τέλεια!!! Όπως η πάλι στα Goody's, οποιοι προλάβανε το salad bar φυσικά..

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 139226 Εμφανίσεις σήμερα: 28