Βίδες σαλάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. βίδες
  • 1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. ή γραβιέρα
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
  • 1 φλιτζ. καλαμπόκι
  • ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλ/να φύλλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  2. Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να "κρατάει" λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
  3. Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα υλικά στα ζυμαρικά και έπειτα τη σως. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά.
  5. Σερβίρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.

Αυτό το ήξερες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 23609 Εμφανίσεις σήμερα: 10