Φαρφάλες σε γλυκιά σως με ουίσκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. φαρφάλες
  • 10 φέτες γκούντα κομμένες σε ζάρια
  • 10 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε ζάρια
  • 4 κ.σ. καλαμπόκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη (κομμένη σε μικρά ζάρια)

για τη γλυκιά σως

  • 5 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ κέτσαπ
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • ½ κ.γ ουίσκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  2. Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να "κρατάει" λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
  3. Ετοιμάζουμε τη σως μας. Αναμειγνύουμε τα υλικά για τη σως όλα μαζί και δοκιμάζουμε να είναι γλυκιά από την κέτσαπ και να έχει ένα απαλό ροζ χρώμα.
  4. Προσθέτουμε στις φαρφάλες τη γκούντα, τη γαλοπούλα την πιπεριά και το καλαμπόκι. ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με τη σως μας και ανακατεύουμε καλά. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε την μακαρονοσαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν γεύση τα ζυμαρικά.
  5. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε μια σαλάτα ζυμαρικών σε μπουφέ ή πάρτυ μπορείτε να την σερβίρετε σε χαμηλά ποτήρια με μικρό πιρουνάκι ώστε κάθε καλεσμένος να έχει την ατομική του σαλάτα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11226 Εμφανίσεις σήμερα: 5