Λικέρ αχλάδι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αχλάδια
  • 2 φλιτζ. βότκα
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπουκάλι (1 ½ λίτρο)

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, αλλά χωρίς να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  2. Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα καθαρίζουμε από σπόρους, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι, για περίπου δεκαπέντε λεπτά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε μέσα από τούλι ή λεπτό τουλπάνι. Ανακατεύουμε αυτό το υγρό με τη βότκαΔιαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών, όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη. και το βάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.

Αυτό το ήξερες

Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος λόγω των φυτικών  ινών που περιέχει. Λόγω των φυτικών ινών...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5453 Εμφανίσεις σήμερα: 2