Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος λόγω των φυτικών ινών που περιέχει. Λόγω των φυτικών ινών...
Λικέρ αχλάδι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αχλάδια
- 2 φλιτζ. βότκα
- 1 φλιτζ. νερό
- 3 φλιτζ. ζάχαρη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπουκάλι (1 ½ λίτρο)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, αλλά χωρίς να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα καθαρίζουμε από σπόρους, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι, για περίπου δεκαπέντε λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε μέσα από τούλι ή λεπτό τουλπάνι. Ανακατεύουμε αυτό το υγρό με τη βότκαΔιαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών, όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη. και το βάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11196
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο