Γκασπάτσο καρπουζιού

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • ½ καρπούζι (μεγάλο)
  • 1 πράσο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100γρ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 2 σφηνοπότηρα βότκαΔιαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών, όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη.
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρπούζι. Κρατάμε στην άκρη, για το σερβίρισμα, 4 κ.σ. σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ. και μερικά φύλλα δυόσμου.
  2. Χτυπάμε σε μούλτι όλα τα υλικά εκτός από αυτά που κρατήσαμε για το σερβίρισμα.
  3. Σερβίρουμε μοιράζοντας στα πιάτα τα υλικά που κρατήσαμε για το σερβίρισμα. Εάν το καρπούζι δεν είναι κρύο, αφήνουμε την σούπα για μισή ώρα στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Το καρπούζι είναι ένα από τα αγαπημένα αλλά και παρεξηγημένα φρούτα του καλοκαιριού. Δεν προσφέρει στον οργανισμό μας μόνο νερό (αποτελείται κατά 90%) και ζάχαρη (5% περιεκτικότητα), αλλά είναι πολύ...
Ο υδροπέπων, όπως ονομάζεται στα ελληνικά το γνωστό σε όλους μας καρπούζι (karpuz τούρκικη λέξη), καλλιεργείται σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και αριθμεί πάνω από 1200 ποικιλίες!Πρώτοι...
Οι μονάδες orac είναι οι μονάδες μέτρησης αντιοξειδωτικής ικανότητας των τροφίμων. Τα επίπεδα του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος κάθε ανθρώπινου οργανισμού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2086 Εμφανίσεις σήμερα: 0