Κότσια με πατάτες και δαμάσκηνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 2- 2½ κιλά κότσια χοιρινά
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κουτάκι μαύρη μπίρα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε Η διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. σε γάστρα τα κότσια με όλα τα υλικά από βραδύς.
  2. Την επόμενη βγάζουμε τη γάστρα από το ψυγείο μισή ώρα πριν ψήσουμε.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC, στο πάνω-κάτω για 2 ώρες.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα δαμάσκηνα και αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες.
  5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου μία ώρα και μόλις μαλακώσουν οι πατάτες αφήνουμε τη γάστρα ανοιχτή να πάρει χρώμα το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Φρέσκα ή αποξηραμένα τα δαμάσκηνα είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό. Κατ’αρχήν τα δαμάσκηνα βοηθούν όσους ενδιαφέρονται να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους καθώς είναι πλούσια σε φυτικές...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1165 Εμφανίσεις σήμερα: 0