Κοτοσαλάτα με κρεμμυδάκια τουρσί και ελιές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σαλάτα

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 ρίζα κόκκινη σαλάτα λόλα
  • 100-200γρ. παντζαρόφυλλα τρυφερά
  • 4 κ.σ. κρεμμυδάκια τουρσί
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 10 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • βινεγκρέτ λεμονιού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Φτιάχνουμε ένα πολτό με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και αλείφουμε το κοτόπουλο. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο επιπλέον ελαιόλαδο, σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φιλέτο. Το κρατάμε ζεστό και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
  2. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τη ρόκα, τη λόλα και προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι., τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. και ανακατεύουμε. Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε και πάλι. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Μια μικρή μερίδα πουλερικών εξασφαλίζει μέχρι και το 30% της απαιτούμενης καθημερινής ποσότητας ψευδαργύρου που χρειάζεται ο οργανισμός.
Η ρόκα έχει διουρητικές, τονωτικές και καθαρτικές ιδιότητες, είναι πλούσια σε βιταμίνες C ,A ,Ε ασβέστειο και κάλιο. Όπως όλα τα λαχανικά με πράσινο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Θεωρείται...
Οι αφροδισιακές ιδιότητες της ρόκας είχαν διαπιστωθεί από τους αρχαίους αιγύπτιους και ήταν γνωστές και στους ρωμαίους. Οι στρατιώτες απαγορευόταν να τρώνε ρόκα για να μην παρεκτρέπονται ερωτικά...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ. Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4053 Εμφανίσεις σήμερα: 0