Κέικ με καρότο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το κέικ

  • 4 ϕλιτζ. τριμμένο καρότο
  • ½ ϕλιτζ. σταϕίδα
  • ½ ϕλιτζ. καρύδια τριμμενα
  • 4 αυγά
  • 1½ ϕλιτζ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 ϕλιτζ. ηλιέλαιο
  • 2 ϕλιτζ. αλεύρι μαλακό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση των (να φουσκώσουν) κέικ, και άλλων γλυκισμάτων.
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 βανίλιες ή λίγο κονιάκ

για το γλάσο

  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το κέικ: με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Τα βάζουμε σε ϕόρμα για κέικ (25-30εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο ϕούρνο, για 1 ώρα στους 200οC στις αντιστάσεις.
  2. Μετά τα πρώτα 30 λεπτά, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί. Όταν κρυώσει το βγάζουμε απο τη ϕόρμα και σερβίρουμε ή το διακοσμούμε με το γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων, κλπ. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής, φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα..
  3. Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6781 Εμφανίσεις σήμερα: 1