Κατσικάκι στη σούβλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.2 (33 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κατσίκι περίπου 12 κιλά
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
  • 4-5 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 φλιτζ. αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 8-10 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Την προηγούμενη μέρα του ψησίματος πλένουμε το κατσίκι καλά και το περνάμε με λεμόνι ολόκληρο. Το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά μέσα-έξω τρίβοντάς το.
  2. Την μέρα του ψησίματος ετοιμάζουμε τα κάρβουνα και περιμένουμε περίπου 35 λεπτά να γίνει η θράκα. Δένουμε το κατσίκι στη σούβλα.
  3. Ξεκινάμε το ψήσιμο από ψηλά (περίπου σε απόσταση 40 εκατοστά από τα κάρβουνα) και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μετά από 1 ώρα ψησίματος, όταν το κατσίκι μας αρχίσει να ιδρώνει, το κατεβάζουμε σκάλα. Μετά από 2 ½ ώρες ψήσιμο, περίπου, το αλείφουμε με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή ελαιόλαδο.
  4. Περίπου σε 3 ½ ώρες συνολικά το κατσίκι μας θα είναι έτοιμο. Τότε βάζουμε την σούβλα όρθια σε μεγάλο ταψί και ξεκινάμε να λύνουμε το κατσίκι. Είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Αυτό το ήξερες

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Καταρχήν, θα χρειαστούμε σύρμα για το στερέωμα του κατσικιού (ούτε πολύ ψιλό ούτε πολύ χοντρό), σπάγκο για το δέσιμό του και βελόνα για το σπάγκο. Ξεκινάμε περνώντας τη σούβλα από την ουρά του...
Στις κλειδώσεις του κατσικιού φαίνεται ελαφρά το κόκκαλο και η πέτσα του, ροδοκόκκινη, έχει σκάσει σε διάφορα σημεία. Το παν είναι να μην καεί στην αρχή εξωτερικά και να πάρει το χρόνο του πάνω στα...

Σχόλια

Από τον Τανάγιας Λεωνίδας την ημ/νία 04/04/2018 - 22:42
Τό αρνί θέλει κάθε κιλό κρέας ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι, στα δέκα κιλά δέκα κουταλάκια καί ένα κουταλάκι πιπέρι τίποτα άλλο. Καλό Πάσχα.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 35071 Εμφανίσεις σήμερα: 3