Αρνάκι στη σούβλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 αρνί περίπου 12-14 κιλά
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
  • 5-6 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 φλιτζ. αλάτι
  • πιπέρι

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Την προηγούμενη μέρα του ψησίματος πλένουμε το αρνί καλά και το περνάμε με λεμόνι ολόκληρο. Το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά μέσα έξω τρίβοντας το.
  2. Την μέρα του ψησίματος ετοιμάζουμε τα κάρβουνα και περιμένουμε περίπου 35 λεπτά να γίνει η θράκα. Δένουμε το αρνί στη σούβλα.
  3. Ξεκινάμε το ψήσιμο από ψηλά (περίπου σε απόσταση 40 εκατοστά από τα κάρβουνα) και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μετά από 1 ώρα ψησίματος, όταν το αρνί μας αρχίσει να ιδρώνει το κατεβάζουμε σκάλα. Μετά από 2 ½ ώρες ψήσιμο περίπου το αλείφουμε με μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή ελαιόλαδο.
  4. Περίπου χρειαζόμαστε 1 ωρα φια την προετοιμασία της φωτιάς και 3 ½ ώρες για το ψήσιμο (ανάλογα και με το μέγεθος του ζώου) το αρνί μας θα είναι έτοιμο. Τότε βάζουμε την σούβλα όρθια σε μεγάλο ταψί και ξεκινάμε να λύνουμε το αρνί. Είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Αυτό το ήξερες

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Καταρχήν, θα χρειαστούμε σύρμα για το στερέωμα του αρνιού (ούτε πολύ ψιλό ούτε πολύ χοντρό), σπάγκο για το δέσιμο του και βελόνα για το σπάγκο. Ξεκινάμε περνώντας τη σούβλα από την ουρά του αρνιού...
Το αρνί μας στάζει το λίπος του, στις κλειδώσεις φαίνεται ελαφρά το κόκκαλο και η πέτσα του ροδοκόκκινη έχει σκάσει σε διάφορα σημεία. Το παν είναι να μην καεί στην αρχή εξωτερικά και να πάρει το...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αντισταθείτε στον πειρασμό της πετσούλας και περιμένετε καρτερικά την ώρα που θα βγάλετε το αρνί απ’τη σούβλα. Η πέτσα το βοηθάει να μείνει ζουμερο μέχρι τέλους.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 18207 Εμφανίσεις σήμερα: 3