Ψητό κατσικάκι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

 

  • 3 ½ κιλά μπούτι κατσίκι (μπούτι και πλευρά)
  • 6 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 λεμόνια ζουμερά (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., δενδρολίβανο, ρίγανη
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Βάζουμε το κατσικάκι σε ταψί, αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουμε µε το μισό μείγμα που ετοιμάσαμε. Ρίχνουμε στο ταψί μισό ποτήρι νερό.
  2. Σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 150-170 °C.
  3. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να ψηθεί το κρέας. Ενδιάμεσα, αλείφουμε το κρέας με το μείγμα που έχουμε κρατήσει.
  4. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μερικές πατάτες κομμένες κυδωνάτες στο ταψί. Σε αυτήν την περίπτωση, θα προσθέσουμε αλατοπίπερο και άλλο ένα ποτήρι νερό.

Αυτό το ήξερες

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2486 Εμφανίσεις σήμερα: 5