Πώς δένουμε το κατσίκι στη σούβλα;

Καταρχήν, θα χρειαστούμε σύρμα για το στερέωμα του κατσικιού (ούτε πολύ ψιλό ούτε πολύ χοντρό), σπάγκο για το δέσιμό του και βελόνα για το σπάγκο.

Ξεκινάμε περνώντας τη σούβλα από την ουρά του κατσικιού και βγάζοντάς την από το κρανίο του. Για τη δουλειά αυτή χρειάζονται δύο άτομα γεροδεμένα, ένας να κρατάει το κρανίο κι ένας να περιστρέφει και να πιέζει με τη σούβλα. Είναι καλύτερα να τρυπήσουμε το κρανίο και να μην περάσουμε τη σούβλα από το στόμα του, για να είναι σταθερό. Έπειτα, πιάνουμε τα πόδια σταυρωτά  πάνω στη σούβλα και τα δένουμε με σύρμα. Μπίγουμε τη διχάλα της σούβλας στα μπούτια και σφίγγουμε με τη βίδα της. Μετά δένουμε με σύρμα το λαιμό και τέλος την ραχοκοκκαλιά εσωτερικά. Το δέσιμο της ραχοκοκκαλιάς είναι καλύτερο να γίνεται από έξω προς τα μέσα.

Ελέγχουμε σε αυτό το σημείο αν δέσαμε καλά το κατσίκι ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι θα γυρνάει μαζί με τη σούβλα. Αφού βεβαιωθούμε, αλείφουμε με το 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη το κατσίκι εσωτερικά στην κοιλιά και ράβουμε με τον σπάγκο ερμητικά. Το κατσίκι μας είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Κατσικάκι στη σούβλα
Κατσικάκι στη σούβλα

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Κρέας, Αρνί και Κατσίκι