Γλυκό μανταρίνι (κλημεντίνες)

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κλημεντίνες (ώριμες κ σφιχτές)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 5 γαρύφαλλα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις κλημεντίνες και βγάζουμε το κοτσάνι εξωτερικά και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, την άσπρη ίνα που έχουν στο κέντρο.
  2. ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τα μανταρίνια. Κάνουμε την διαδικασία 3 φορές, με καθαρό νερό κάθε φορά, ώστε να ξεπικρίσουν. Τα αφήνουμε σε πετσέτα να στραγγίξουν και να κρυώσουν για 4 ώρες περίπου. Τα πιέζουμε ελαφρώς να φύγει το νερό.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά (από την ώρα που θα πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.). Προσθέτουμε τα μανταρίνια και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι την επόμενη μέρα σκεπασμένα με πετσέτα (τουλάχιστον για 12 ώρες).
  5. Βγάζουμε τα μανταρίνια σε μια βαθιά λεκάνη και βράζουμε το σιρόπι μέχρι σχεδόν να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο., προσθέτουμε ξανά τα μανταρίνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.
  6. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 15 λεπτά. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα μανταρίνια μας και καλύπτουμε με το σιρόπι. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα (με το καπάκι στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν.
  7. Διατηρούμε σε δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα του βάζου στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Τα μανταρίνια ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών. Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε κάλιο, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και ειδικά σε κάποια καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το έντονο...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η καλύτερη περίοδος για να φτιάξετε γλυκό μανταρίνι είναι ο Δεκέμβρης και ο Ιανουάριος που είναι τα μανταρίνια στην καλύτερη εποχή τους.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10744 Εμφανίσεις σήμερα: 2