Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Γκιούλμπασι
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 500γρ. χοιρινό ψαχνό
- 500γρ. μοσχάρι από σπάλα
- 1 λουκάνικο χωριάτικο
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 450γρ. κεφαλοτύρι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα κρέατα σε μπουκιές και τα ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και μέσα τα κρέατα όπως τα ετοιμάσαμε. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. κομμένο σε ζάρια. Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα με σπάγκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες (ανάλογα με τα κρέατα).
- Έπειτα ανοίγουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Εναλλακτικά ψήνουμε σε γάστρα. Σερβίρουμε το φαγητό με το ζουμάκι του.
Αυτό το ήξερες
Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 29567
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο