Γιουβέτσι θαλασσινών

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 12 γαρίδες
  • 400γρ. καλαμάρια σε ροδέλες
  • 400γρ. κριθαράκι
  • 1200ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμενο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 120ml ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τα καλαμαράκια. Μόλις πάρουν χρώμα τα υλικά μας προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κριθαράκι σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  3. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να χυλώσει και προς το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σερβίρουμε αμέσως ζεστό το φαγητό μας.

Αυτό το ήξερες

Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων. Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2183 Εμφανίσεις σήμερα: 0