Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. λιγκουίνι (ή σπαγγέτι)
  • ζωμός λαχανικών
  • 20 γαρίδες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
  • 1 σφηνοπότηρο ούζο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 600γρ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ζάχαρη.
  3. Παράλληλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. στο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών ή σε νερό τα λιγκουίνι.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα όταν τα ζυμαρικά μας είναι στη μέση του χρόνου βρασμού και τις ψήνουμε για 1½ λεπτό από κάθε πλευρά.
  5. Προσθέτουμε το ούζο και την καυτερή πιπερίτσα. Δοκιμάζουμε στα μπαχαρικά. Σβήνουμε το μάτι που έχουμε τη σάλτσα και σουρώνουμε τα λιγκουίνι. Κρατάμε λίγο νερό από το βράσιμο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα για 1΄, να βράσουν μαζί. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το μαϊντανό, προαιρετικά και σερβίρουμε αμέσως. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε λίγο τη σάλτσα με το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε.
  6. Μεγάλη προσοχή στους χρόνους, γιατί οι γαρίδες αν ψηθούν παραπάνω θα σκληρύνουν.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9378 Εμφανίσεις σήμερα: 1