Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

 

  • ½ κιλό γαρίδες
  • 1 ποτηράκι ούζο
  • 3 ντομάτες ώριμες και περασμένες στο μούλτι
  • 150γρ. φέτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι από το σώμα. Αλατίζουμε ελαφρώς.
  2. Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις γαρίδες μέχρι να πάρουν κόκκινο χρώμα και από τις δυο πλευρές.
  3. Αποσύρουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν γυαλίσουν σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα.
  4. Αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μελώσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
  5. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένη, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση.
Οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C, φιλικό οξύ, φλαβονοειδής ουσίες, βιταμινη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. 
Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Για να αφαιρέσουμε τη φλούδα απο τις ντομάτες χαράσουμε ένα σταυρό απαλά (στο πίσω μερος όχι απο την πλευρά του κοτσανιού) και μπλανσάρουμε για 1-2 λεπτά σε κοχλάζον νερό. Έπειτα η φλούδα αφαιρείται...
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8921 Εμφανίσεις σήμερα: 0