Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Γαρίδες σαγανάκι με καθαρισμένες γαρίδες
Υλικά συνταγής
- 500γρ. καθαρισμένες γαρίδες
- 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 100γρ. φέτα σε κύβους
- 2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
- 1 σφηνοπότηρο ούζο
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις γαρίδες μέχρι αν πάρουν χρώμα (για 3-4 λεπτά περίπου).
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το τσίπουρο και αφήνουμε 2 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, τις γαρίδες και τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και μετά από 1-2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 37170
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο