Γαρίδες σαγανάκι με καθαρισμένες γαρίδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100γρ. φέτα σε κύβους
  • 2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 σφηνοπότηρο ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις γαρίδες μέχρι αν πάρουν χρώμα (για 3-4 λεπτά περίπου).
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το τσίπουρο και αφήνουμε 2 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τις γαρίδες και τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και μετά από 1-2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11284 Εμφανίσεις σήμερα: 6