Γαρίδες με σάλτσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 15-20 γαρίδες
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 2½ φλιτζ. χυμός από φρέσκες ντομάτες
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας (προαιρετικά)
  • 1/3 κ.γ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4-5 κόκκοι πιπέρι
  • αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Διαλύουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Πιο πριν έχουμε διαλύσει στο μούλτι φρέσκες ντομάτες για να έχουμε έτοιμο τον χυμό.
  2. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το μείγμα με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν ελαφρώς, για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες μαζί με τα μπαχαρικά, τον πελτέ και λίγο νεράκι.
  3. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν κόκκινες οι γαρίδες. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό και δίνουμε μια βράση ακόμη.
  4. Σερβίρουμε ζεστές.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8050 Εμφανίσεις σήμερα: 0