Φράουλες φλαμπέ σε βότκα με παγωτό βανίλια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 μπάλες παγωτό βανίλια
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • ¼ φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 1 σφηνοπότηρο βότκα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει λίγο. Ανακατεύουμε με το ταμπάσκοΚαυτερή σάλτσα, χρησιμοποιείται κυρίως στην μεξικάνικη κουζίνα. Κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και πλέον χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. και βάζουμε στην κατάψυξη.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε τις φράουλες. Μαγειρέυουμε ίσα-ίσα μέχρι να ζεσταθούν οι φράουλες και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με την βότκαΔιαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών, όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη..
  3. Ανάβουμε προσεκτικά το φαγητό και αφήνουμε τις φλόγες να σβήσουν.
  4. Σε δύο ποτήρια κολωνάτα βάζουμε παγωτό βάζουμε από πάνω φράουλες και τη σάλτσα τους και σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Η ιστορική προέλευση του παγωτού είναι αμφιλεγόμενη. Δεδομένου ότι η παρασκευή προϋποθέτει ψύξη, έχει επικρατήσει η άποψη ότι εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και...
Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Σε οικιακή κουζίνα που τα φίλτρα είναι επικίνδυνο να πάρουν φωτιά απο φλώγες, δεν ανάβουμε το φαγητό ή το γλυκό κάτω απο τον απορροφητήρα ή απο άλλα υλικά εύφλεκτα. Παραμερίζουμε λίγο το τηγάνι με εξαιρετική προσοχή και μετά κάνουμε φλαμπέ το φαγητό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2946 Εμφανίσεις σήμερα: 1