French toast με τυρί κρέμα και φρέσκα φρούτα εποχής

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τα french toast

  • 6 φέτες ψωμί λεπτές
  • 2 αυγά
  • ⅔ φλιτζ. γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα

για τη γαρνιτούρα

  • 180γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ξινόμηλο ή μήλο
  • 1 μανταρίνι
  • ½ μπανάνα
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 σφηνοπότηρο χυμό φρούτων
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 φέτες

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Βυθίζουμε μέσα τις φέτες του ψωμιού και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Στην δεύτερη παρτίδα που θα τηγανίσουμε θα χαμηλώσουμε λίγο την θερμοκρασία. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Καθαρίζουμε τα φρούτα και προσθέτουμε τον χυμό φρούτων, το χυμό λεμονιού και 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το τυρί με την υπόλοιπη άχνη.
  3. Σερβίρουμε βάζοντας πάνω σε κάθε φέτα τυρί κρέμα και από πάνω τα φρούτα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2568 Εμφανίσεις σήμερα: 0