Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...
Φράουλες ρομανόφ
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. φράουλες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ¼ φλιτζ. μπράντι ή λικέρ πορτοκάλι
- 1 ½ φλιτζ. παγωτό βανίλια (λίγο λιωμένο, μαλακό)
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής ή 1 ½ φλιτζ. σαντιγύ έτοιμη
- 4-6 φύλλα μέντας για ντεκόρ
- 2 κ.σ. τρίμματα ή φλέικς σοκολάτας
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τις φράουλες και τις μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για περίπου 1 ώρα με τη ζάχαρη και το μπράντι.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής σε σαντιγύ.
- Σε μπολ χτυπάμε το παγωτό να γίνει αφράτο και προσθέτουμε την σαντιγύ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις φράουλες και τη μαρινάδα τους. Κρατάμε μερικές φράουλες για το γαρνίρισμα.
- Βάζουμε τις φράουλες ρομανόφ σε κολονάτα ποτήρια ή σε μπολάκια και γαρνίρουμε από πάνω με τις φράουλες που κρατήσαμε και με τα φύλλα μέντας. Ρίχνουμε προαιρετικά τρίμματα ή φλεικς σοκολάτας για να διακοσμήσουμε το γλυκό μας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6054
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο