Πολλές νοικοκυρές προσθέτουν σόδα φαγητού στο μούλιασμα των φασολιών ώστε να γίνουν πιο «βραστερά». Η διαδικασία αυτή όμως καταστρέφει την πολύτιμη βιταμίνη Β1.
Φασόλια γίγαντες
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φασόλια γίγαντες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο κομμένο σε ζάρια
- 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 800γρ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. νερό ζεστό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με κρύο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε άλλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σέλινο, το σκόρδο και το καρότο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και το ½ φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια τα αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τη σύβραση, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ½ φλιτζ. ζεστό νερό (ή νερό από τα φασόλια). Ανακατεύουμε να πάει η σύβραση παντού.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνουν με το λάδι τους.
- Ενδιάμεσα ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί ζεστό νερό.
Αυτό το ήξερες
Τα φασόλια προσφέρουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο και κάλιο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 26045
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο