Βιταμίνη C!
Η βιταμίνη C βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου απο τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, τροφές πλούσιες σε σίδηρο (συκώτι, φακές, φασόλια, αρακάς, όσπρια γενικότερα, γαρίδες, καλαμάρια, μαλάκια γενικότερα, σπανάκι κ.α.) είναι καλό να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, είτε στο ίδιο πιάτο είτε αμέσως μετά την κατανάλωση του ενός. Τροφές πλούσιες σε βιοταμίνη C είναι τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια), ο μαϊντανός, οι πιπεριές (κόκκινες και πράσινες), το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, οι φράουλες, το κουνουπίδι, οι ντομάτες κ.ά.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Φακόρυζο με σπανάκι και κόκκινες πιπεριές
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ρύζι, Πιλάφι, Όσπρια
Σπανάκι ποσέ με πιπεριές
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες, Σαλάτες, Σαλάτες βραστές
Φακές σαλάτα με τόνο
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σαλάτες, Σαλάτες οσπρίων, Όσπρια
Φακοσαλάτα δροσερή
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες οσπρίων, Όσπρια