Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική...
Κουβανέζικη ρεβιθοσαλάτα
Υλικά συνταγής
- 250γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ κ.γ. κύμινο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ.ξύδι
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Βόρεια Αμερική (Κούβα)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια με λίγη σόδα φαγητού. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις είναι έτοιμα τα ρεβίθια τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τα ρεβίθια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύα.
Κούβα
Βόρεια Αμερική
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10468
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο