Κουβανέζικη ρεβιθοσαλάτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ.ξύδι
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια με λίγη σόδα φαγητού. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Μόλις είναι έτοιμα τα ρεβίθια τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τα ρεβίθια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύα.
Κούβα
Βόρεια Αμερική

Αυτό το ήξερες

Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5658 Εμφανίσεις σήμερα: 0