Φαγκρί με λαχανικά στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φαγκριά περίπου 600-700γρ. το καθένα
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2-3 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φαγκριά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στο γκριλ. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ τα λαχανικά, το σέλινο, ελάχιστο νεράκι και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι.
  2. Αλατίζουμε και λαδώνουμε τα ψάρια καλά και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Βάζουμε πάνω από τα λαχανικά τα φαγκριά και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 15 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά.
  3. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Αυτό το ήξερες

Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται. Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 13569 Εμφανίσεις σήμερα: 4