Κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για την κολοκυθόπιτα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κολοκύθα πορτοκαλί μεσαίου μεγέθους
  • ½ φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. καρύδια κοπανισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. για το άλειμα των φύλλων

για το σιρόπι

  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. νερό
  • 1 κανέλα ξύλο
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cookefi
Ποσότητα: 20-24 κομμάτια

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε ζάρια. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και στραγγίζουμε. Έπειτα την διαλύουμε με πιρούνι.
  2. Παράλληλα πλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το βάζουμε να βράσει με 1 φλιτζάνι νερό και 1 πρέζα αλάτι.
  3. Ανακατεύουμε το ρύζι με την κολοκύθα, τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας τα οποία λαδώνουμε ανάμεσα. Απλώνουμε τη μισή γέμιση. Από πάνω προσθέτουμε ξανά δύο φύλλα (λαδωμένα μεταξύ τους) και την υπόλοιπη γέμιση. Πάνω από τη γέμιση προσθέτουμε 3-4 φύλλα λαδωμένα επίσης μεταξύ τους.
  4. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 45 λεπτά.
  5. Αφού βγάλουμε από το φούρνο την κολοκυθόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί για λιγότερο από 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει η πίτα τη σιροπιάζουμε.
  6. Αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6813 Εμφανίσεις σήμερα: 9