Ελιές πράσινες Χαλκιδικής σε άλμη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (11 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά ελιές πράσινες Χαλκιδικής
  • ελαιόλαδο

για την άλμη

  • 2lt νερό
  • 200γρ. αλάτι
cookon
Ποσότητα: 2 κιλά
Μακεδονία (Χαλκιδική)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Με δύο μάρμαρα ή πέτρες γυαλιστερές τσακίζουμε ελαφρώς τις ελιές (τις χτυπάμε για να σκάσουν λίγο, όχι να διαλυθούν και να φαίνεται το κουκούτσι).
  2. Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό, αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα για 10 μέρες. Τις δοκιμάζουμε πριν περάσουμε στο επόμενο στάδιο για να δούμε αν έχουν ξεπικρίσει τόσο όσο θέλουμε. Αν όχι συνεχίζουμε για 2 μέρες ακόμη.
  3. Φτιάχνουμε την άλμηΑλατόνερο. Διάλυμα αλατιού που χρησιμοποιείται για την διατήρηση τροφίμων. ανακατατεύοντας χλιαρό το νερό με το αλάτι μέχρι να λιώσει. Σε πλαστικό δοχείο βάζουμε άλμη κάτω,προσθέτουμε ελιές και περιχύνουμε με την υπόλοιπη άλμη. Αφήνουμε ένα κενό πάνω από τις ελιές και την άλμη και προσθέτουμε ελαιόλαδο (1 δάχτυλο) ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τον αέρα οι ελιές.
  4. Διατηρούμε το δοχείο σε σκιερό και δροσερό μέρος .Οι ελιές μας διατηρούνται έτσι για περίπου 2 χρόνια.
Χαλκιδική
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Η άλμη γίνεται με νερό και αλάτι. Σε 1 λίτρο νερό βάζουμε 70 γρ. αλάτι. Για πιο δυνατή άλμη ανεβάζουμε το ποσοστό του αλατιού από 7 %  σε 10 με 14 %. 
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 59173 Εμφανίσεις σήμερα: 2