Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με πέστο πράσινης ελιάς
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
για το πέστο
- 100γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- 5 γεμάτες κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένοΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω.
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεκινάμε με τη διαδικασία για το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί.. Βάζουμε σ' ένα μπλέντερ τις ελιές, το κουκουνάρι και το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστο.
- Το βγάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται.
- Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ⅓ του ποτηριού από το νερό τους, στον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο βρασμού, να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να «κρατάει» λίγο..
- Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το πέστο, το νερό και τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε φυτικές ίνες, σε σχέση με τα προιόντα που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι. Δίνουν λιγότερες θερμίδες αλλά...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Δεν σπάμε τα ζυμαρικά.
Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5915
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο