Δροσιστικό σορμπέ πεπόνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πεπόνι
  • 5-6 κ.σ. μέλι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε στην κατάψυξη.
  2. Μετά από 6-8 ώρες, βγάζουμε το πεπόνι από την κατάψυξη και το βάζουμε σε μεγάλο μίξερ. Το χτυπάμε ώστε να λιώσει και να πάρει υφή πηχτής γρανίταςΤριμμένος πάγος με φρούτα ή καφέ.. Προσθέτουμε ενώ το χτυπάμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Το θυμαρίσιο μέλι  είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...
Το πεπόνι έχει την καταγωγή του στην Ασία και έχει συνδεθεί με σημαντικές θεραπευτικές ιδότητες. Στην αρχαιότητα είχε καλλυντικές ιδιότητες και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται η φλούδα του ως μάσκα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4904 Εμφανίσεις σήμερα: 1