Κέικ καρότου με μέλι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (23 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

 

  • ½ φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. μέλι
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζ. καρότο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. σταφίδες μαύρες Κορινθίας
  • ⅓ φλιτζ. καρύδια
  • ⅓ φλιτζ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Xτυπάμε τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. με μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά το μέλι ώσπου να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε τις σταφίδες και τα καρύδια με ένα κουταλάκι αλεύρι.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το μείγμα με τη μαργαρίνη και το μέλι και το καρότο, εναλλάξ. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ή με μαριζ.
  3. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με μαργαρίνη ή ελαιόλαδο ένα ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λεπτά, ώσπου να ψηθεί καλά ως το κέντρο του το κέικ.
  4. Βγάζουμε και αφήνουμε στο ταψί να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Το θυμαρίσιο μέλι  είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μισό μισό αλεύρι ολικής με αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 19627 Εμφανίσεις σήμερα: 1