Αυγά σκράμπλ με βασιλικό και φέτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • ¼ φλιτζ. τριμμένη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 1 κ.σ. βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. αποξηραμένος ή ⅓ φλιτζ. φρέσκα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα. Και ανακατευουμε ελαφρά.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το μίγμα των αυγών ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν αφράτα τα αυγά και να ψηθούν (περίπου 5 λεπτά).
  3. Σερβίρουμε σε ψημένες φέτες ψωμιού τοστ.
Γενικά
Βόρεια Αμερική

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4166 Εμφανίσεις σήμερα: 1