Αυγά μάτια χωριάτικα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 αυγά
  • 45 γρ. φέτα
  • 2 φέτες ντομάτα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κάπαρη
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μας. Πριν «κάψει» το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι.
  2. Μόλις το ασπράδι πάρει άσπρο χρώμα και ο κρόκος αρχίσει να σφίγγει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τα αυγά από το τηγάνι.
  3. Ψήνουμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλα στο φούρνο τις φέτες ντομάτας για 10-15 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας στον πάτο του πιάτου και από επάνω τα αυγά μας.
  5. Πάνω από τα αυγά θρυμματίζουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και προσθέτουμε την κάπαρη.
  6. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και ελάχιστο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το μυστικό είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνουν τα αυγά ξεροψημένα στο τηγάνι. Μόλις αρχίσει να σφίγγει ο κρόκος αποσύρουμε απ’τη φωτιά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1814 Εμφανίσεις σήμερα: 0