Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Στραπατσάδα με φρέσκα μυρωδικά και πιπεριά
Υλικά συνταγής
- 2-3 αυγά
- 4 ντομάτες μεγάλες, ώριμες
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- 1 κλαδάκι φρέσκος δυόσμος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 100 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε στο multi ή στον τρίφτη. Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε, την πιπεριά, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., μειώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για μισή ώρα περίπου.
- Σπάμε τα αυγά με πιρούνι ή σύρμα. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το δυόσμο και τη ρίγανη.
- Σπάμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε κομματάκια, την προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6902
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο