Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων

Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.

Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού οξέως, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και ψευδάργυρου.

Πιο συγκεκριμένα ο αρακάς έχει αντικαρκινικές ιδιότητες (προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες), βοηθάει όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα, προλαμβάνει τη σκωληκοειδίτιδα και βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης.

Ο αρακάς θα πρέπει να αποφεύγεται από νεφροπαθείς και διαβητικούς!

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ανάμεικτα λαχανικά λαδερά

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά

Αρακάς λαδερός (Μπιζέλια)

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά

Αρακάς λαδερός με λεμόνι
Αρακάς λαδερός με λεμόνι

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά

Κοτόπουλο με αρακά
Κοτόπουλο με αρακά

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά

Αρακάς λεμονάτος με λαχανικά
Αρακάς λεμονάτος με λαχανικά

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά

Αρακάς λαδερός με ανάμεικτα λαχανικά

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά

Αρακάς λαδερός με δυόσμο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά

Αρακάς βραστός

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες